top of page
pexels-photo-511508.jpeg

O meni

z znanjem in izkušnjami, ki jih na teh poteh pridobiva

Poti so tiste, ki izoblikujejo osebo

#8_edited.png

Mamica dveh živahnih najstnikov.

#7_edited.png

Hvaležna žena prijaznega in strpnega moža.

#6_edited.png

Raziskovalka življenja, ki uživam v učenju novih stvari.

#5_edited.png

Ustvarjalka, ki se mi ob kreiranju čas preprosto ustavi.

#4_edited.png

Romantik, ki nikoli ne izgubi upanja in vere v dobro.

#3_edited.png

Po izobrazbi univ. dipl. ekon., ki je pridobljeno teorijo preizkusila tudi v praksi.

#2_edited.png

Izoblikovana managerka, podjetnica z novimi idejami, ki želijo osvojiti svet.

#1_edited.png

Novopečena avtorica otroške leposlovne knjige.

Družina. Ljubezen. Razvoj. Harmonija. Pogum. Ravnovesje.

Blue Summer Beach Photo Collage.png
#9_edited.png

So vrednote, ki jim sledim v življenju. Kadar ne ustvarjam za računalnikom sem mama, žena, hčerka, prijateljica. Rada berem in raziskujem tuje kraje. 
Verjamem, da je življenje v osnovi lepo in čisto preprosto. Mi pa si ga vsakodnevno otežujemo z lastnimi dramami, prepričanji ter razočaranji, ko se zadeve ne odvijajo tako, kot smo pričakovali.

V zadnjih desetih letih sem s pomočjo sinov spoznavala svet športa. Predvsem nogometa. Vožnja na treninge, spremljanje tekem in turnirjev, pogovori z drugimi starši ob igriščih, pogovori s sinovoma ...

 


Sčasoma se je v meni prebudila zgodba o Marku. Zgodba o fantu z veliko željo. Ki je nastajala in se nadgrajevala več kot štiri leta. Kljub temu, da je izmišljena, so se v njej zbirale izkušnje, ki smo jih doživljali tudi mi.
Opisane skozi oči majhnega fanta, nadgrajene z modrostmi odraslih in živali, ki jih spozna na svoji poti.

Z namenom, da te veščine, ki jim jaz pravim tudi rešitve, približamo odraščajočim otrokom. Zakaj ne bi naučili otroke kako se soočati s strahovi, kako poiskati dragulje v sebi, zakaj so pomembna čustva in epatija, zakaj je včasih potrebno vztrajati, da ne obupamo prehitro. Kako lahko uporabimo držo svojega telesa, da nas podpira tudi takrat, ko so pred nami izzivi in še bi lahko naštevala ...

Vse to najdemo v devetih Kamenčkih ravnovesja, programu, ki sem ga razvijala v zadnjih desetih letih, najprej za odrasle, sedaj pa je našel svoje mesto v knjigi
MARKOVA NOGOMETNA PUSTOLOVŠČINA.

Že v času študija ...

Sem se spoznala s poslovnim svetom, saj sem študij ekonomije kombinirala z delom v manjših podjetjih. Sčasoma sem pridobila naziv Univerzitetna diplomirana ekonomistka in v dvajsetih letih delovanja v manjših podjetjih zbirala izkušnje v vseh fazah poslovanja podjetja. Le-te so v zgodnji fazi poslovanja obsegale: vzpostavljanje novega podjetja, organiziranje financ, nastavljanje osnovnih sistemov, razvoj marketinga, prodaje in izobraževanja. V zreli fazi poslovanja, ko je bilo v podjetju zaposlenih več kot 10 ljudi, je to pomenilo popolno drugačno organizacijo in moje odgovornosti so se spremenile v vzpostavljanje komunikacijskega sistema, izvedbe sistema izobraževanja ter vodenje z rednim razvojem zaposlenih in konstantnim sistemom rednih sestankov.

Ko se pojavijo izzivi ...

Gradnja lastne kariere, doseganje ciljev in izpolnjevanje želja na osebnem področju (nakup nepremičnine, poroka, dva otroka), neravnovesje med tem, kar si želim in kar se zahteva od mene, me je v letu 2013 pripeljalo do velikih izzivov z zdravjem in posledično do težav z občutki tesnobe in strahu.
Ko se sedaj spomnim tega, zame enega najhujših let življenja, so bili petki tisti, ki so ostali v spominu kot nekaj posebnega in pozitivnega. Ob petkih sem namreč imela rezerviran termin sama s sabo in mojim terapevtom. Osebo s katerim sem se lahko brezskrbno pogovarjala, ki je nudil varno okolje, od katerega sem včasih dobila kakšno potrditev, pogovor ali nasvet. Postopoma sem ta srečanja nadgradila z branjem literature iz področja psihologije, komunikacije, organizacije in odnosov.

Leta izpopolnjevanja in sprememba kariere ...

Zame je leto 2013 pomenilo veliko osebno rast, v katerem sem na lastnem primeru uporabila vso znanje, tehnike in orodja, ki sem jih v nadaljnjih letih združila v programu vodenih treningov za odrasle, imenovanih KAMENČKI RAVNOVESJA™. Temeljijo na devetih gradnikih, ki jih mora posameznik osvojiti, da vzpostavi trdno lastno ravnovesje in delovanje v okolju, ki se znova in znova spreminja ter nas preizkuša.

NLPPr_edited.jpg
Positive_2.png
PositiveKIDS_edited.png
PositiveKIDS_1_edited.png
Coach_edited.png

Brian Tracy, T Harv Eker, Zig Ziglar, Robert Biswas Diener, Mihael E. Gerber, Dan Sullivan, Smiljan Mori, Aleksander Šinigoj so le nekateri uspešni podjetniki katerih literaturo sem spoznavala v zadnjih letih ali obiskovala njihove izobraževalne programe in delavnice.  NLP* Coach in projekt specializacije Pozitivne psihologije sta zadnja večja koraka, narejena na področju izobraževanja. 
Triletni NLP trening sem zaključila v letu 2015 in je vseboval stopnje od NLP Praktika, Mojstra Praktika do NLP Coacha. Prav tako se v zadnjih letih posvečam študiju Pozitivne psihologije in kako jo uporabiti v praksi, tako pri izvajanju treningov, kot tudi doma pri vzgoji svojih dveh otrok. Kar potrjuje v septembru 2017 pridobljena specializacija Foundations of Positive Psychology in leta 2021 pridobljen certifikat Applied Positive Psychology with children and adolescents.
*NLP: Neuro Lingivstični Program

Udeleženci mojih izobraževanj, coachinga, mentorstva ... so zapisali:  

Ko sem prvič slišal za mentorstvo.si so se mi kar zasvetile očke, videl sem priložnost in jo zagrabil! 😊 Že naslednji dan sem kontaktiral približno 15 mentorjev in trenutno imam tri mentorje, vendar pa sva prav z Darjo najbolj konsitentna!  Vsak mesec se sestaneva za uro do dve, kjer si v sproščenem duhu izmenjava vse ključne informacije, napredke, težave, zgodbe, nasvete in še in še 😊. Najin način komuniciranja je zelo zanimiv in mi resnično ustreza. Darja je mojstrica aktivnega poslušanja in prefinjenega spraševanja! Vsako vprašanje katerega mi zastavi dobesedno izvleče iz mene nov koristen odgovor, ki mi pomaga do samo spoznanja in nadaljnje usmeritve. Sem trdnega prepričanja, da vsi odgovori že ležijo v nas samih, je pa zato potrebno imeti ob sebi človeka, ki ima znanje, izkušnje in pa dobro srce. 😊
Darja, iskreno HVALA! Marjan R.
Rozica1.jpg
Z Darjo sva se spoznali v podjetniškem programu. Začeli sva redno sodelovati in preizkusila sem njeno metodo coachinga. Konzultacije, naloge, nasveti in njena poročila so me po številnih letih prebudili in pripeljali tja, kamor sem že dolgo želela, toda nisem poznala smeri. Z njeno pomočjo sem razvila uspešne, pozitivne in spodbudne vzorce, ki so me pripeljali do številnih priložnosti. S pomočjo slednjih sem začela uresničevati svoje dolgoletne želje in končno sledim svoji viziji. Vsak dan sem ti hvaležna za trud in spodbudo. Nekaj pa le obžalujem... 
Da se nisva srečali že prej. Hvala ti. Nika D.H. 

 Vsak posameznik včasih potrebuje nekoga, ki ga bo znal usmerjati in z raziskovanjem spoznati kaj si pravzaprav želi. Nekoga, ki mu pokaže, da obstaja drugi način razmišljanja, veliko bolj učinkovit in še posebej manj stresen. In tebi Darja, je to uspelo.

Zato, hvala 😊. Monika S.

Coaching z Darjo je učinkovita metoda za dosego ciljev. Darja je kot vodnica z lučjo, ki me vodi skozi temen tunel, ki se včasih zdi brez izhoda. Takrat mi pokaže možne smeri za rešitev in stvari se takoj zdijo bolj jasne. Najpomembnejša stvar, ki me jo je naučila je, da se za vsako željo najde pot in ta pot se doseže z vztrajnimi majhnimi korakci. Nenazadnje je Darja več kot samo vodnica, predvsem je moja prijateljica z velikim srcem odprtim za težave drugih. Mojca D
Trava.jpg
bottom of page