top of page

Poti so tiste, ki izoblikujejo osebo

z znanjem in izkušnjami, ki jih na teh poteh pridobiva

 O meni

Mamica dveh živahnih fantov.

Hvaležna žena prijaznega in strpnega moža.

Raziskovalka življenja, ki uživam v učenju novih stvari.

Ustvarjalka, ki se mi ob kreiranju čas preprosto ustavi.

Romantik, ki nikoli ne izgubi upanja in vere v dobro.

Po izobrazbi univ. dipl. ekon., ki je pridobljeno teorijo preizkusila tudi v praksi.

Izoblikovana managerka, podjetnica z novimi idejami, ki želijo osvojiti svet.

Skrbnica za ravnovesje

Družina. Znanje. Razvoj. Harmonija. Pogum. Ravnovesje.

Kadar ne ustvarjam za računalnikom sem mama, žena, hčerka, prijateljica. Veščine, ki sem jih pridobivala in nadgrajevala v zadnjih 20 letih, mi dajejo zaupanje v to, kar počnem s srcem: pomagam drugim poiskati in vzpostaviti ravnovesje v njihovem življenju.

Na osnovi tega je nastal tudi naziv: Skrbnica za ravnovesje

Verjamem, da je življenje v osnovi lepo in čisto preprosto. Mi pa si ga vsakodnevno otežujemo z lastnimi dramami, prepričanji ter razočaranji, ko se zadeve ne odvijajo tako, kot smo pričakovali.

V 18 letih zaposlitve v manjših podjetjih sem pridobivala izkušnje v vseh fazah poslovanja podjetja. Le-te so v zgodnji fazi poslovanja obsegale: vzpostavljanje novega podjetja, organiziranje financ, nastavljanje osnovnih sistemov, razvoj marketinga, prodaje in izobraževanja. V zreli fazi poslovanja, ko je bilo v podjetju zaposlenih več kot 10 ljudi, je to pomenilo popolno drugačno organizacijo in moje odgovornosti so se spremenile v vzpostavljanje komunikacijskega sistema, izvedbe sistema izobraževanja ter vodenje z rednim razvojem zaposlenih in konstantnim sistemom rednih sestankov.

Gradnja lastne kariere, doseganje ciljev in izpolnjevanje želja na osebnem področju (nakup nepremičnine, poroka, dva otroka), neravnovesje med tem, kar si želim in kar se zahteva od mene, me je v letu 2013 pripeljalo do velikih izzivov z zdravjem in posledično do težav z občutki tesnobe in strahu. Ko se sedaj spomnim tega, zame enega najhujših let življenja, so bili petki tisti, ki so ostali v spominu kot nekaj posebnega in pozitivnega. Ob petkih sem namreč imela rezerviran termin sama s sabo in mojim terapevtom. Osebo s katerim sem se lahko brezskrbno pogovarjala, ki je nudil varno okolje, od katerega sem včasih dobila kakšno potrditev, pogovor ali nasvet. Postopoma sem ta srečanja nadgradila z branjem literature iz področja psihologije, komunikacije, organizacije in odnosov. 

 

Zame je to leto pomenilo veliko osebno rast, v katerem sem na lastnem primeru uporabila vso znanje, tehnike in orodja, ki so sedaj združeni v programu vodenih treningov imenovanih KAMENČKI RAVNOVESJA™, in jih ponujam v obliki delavnic ter individualnih vodenih treningov. Temelji na 9 gradnikih, ki jih mora posameznik osvojiti, da vzpostavi trdno lastno ravnovesje in delovanje v okolju, ki se znova in znova spreminja ter nas preizkuša.

Brian Tracy, T Harv Eker, Zig Ziglar, Robert Biswas Diener, Mihael E. Gerber, Dan Sullivan, Smiljan Mori, Aleksander Šinigoj so le nekateri uspešni podjetniki katerih literaturo sem spoznavala v zadnjih letih ali obiskovala njihove izobraževalne programe in delavnice.  NLP* Coach in projekt specializacije Pozitivne psihologije sta zadnja večja koraka, narejena na področju izobraževanja. Po osnovni izobrazbi sem univerzitetna diplomirana ekonomistka. Sem v prvi vrsti mama, žena, podjetnica in odlična sogovornica tistim, ki se odločijo za program vodenega treninga do ravnovesja

Triletni NLP trening sem zaključila v letu 2015 in je vseboval stopnje od NLP Praktika, Mojstra Praktika do NLP Coacha. Prav tako se v zadnjih letih posvečam študiju Pozitivne psihologije in kako jo uporabiti v praksi, tako pri izvajanju treningov, kot tudi doma pri vzgoji svojih dveh otrok. Kar potrjuje tudi v septembru 2017 pridobljena specializacija Foundations of Positive Psychology.

*NLP: Neuro Lingivstično Program

Želite pogovor z mano? Pišite mi na: izozaba@gmail.com ali pa si priskrbite termin na povezavi: rezervacija termina.

Znanje in izkušnje sem združila v naslednje projekte: 

S klikom na fotografijo lahko pridobite več informacij o posameznem programu.

Osnovni namen lastnega raziskovanja je v tem, da ugotovite kaj resnično želite v svojem življenju in začnete delovati iz lastnih motivov, ne več iz pričakovanja okolice. Takšno delovanje postopoma zmanjšuje stres in kmalu ugotovite na katerih področjih vaše okolje ni v skladu z vašimi vrednotami. Z definiranjem vrednot si nastavite temelje, ki ga nadgrajujete z nadaljnjim raziskovanjem tega kako je vaš način delovanja skladen z okoljem in kaj lahko spremenite pri sebi, da bo tudi okolica bolj sprejemljiva. 

Spremeni sebe in spremenil se bo svet.

Sčasoma se naučite živeti brez lastnih dram. Sposobni ste vsakodnevno sprejemati vse, kar pride v vaš tok življenja in ob tem ostajate vi - pristni vi.

Namen življenja je namreč mir, ljubezen in sreča - v pravem ravnovesju.

Komu so namenjeni programi Kamenčki Ravnovesja

POSAMEZNIKOM

Ki si ne predstavljajte,

  da bi v naslednjih 10 letih vedno znova doživljali današnji dan in si želite, ter pričakujete od življenja več, kot vam trenutno nudi. 

PODJETNIKOM

Ki iščete ustrezno ravnovesje med poslom in družino.

Kako urnik 24/7 prilagoditi tako, da je v njem čas tudi za zdravje, partnerja in družino.

PARTNERJEM

Ki v svojih srednjih letih, po ''desetletjih'' 

zveze, ustvarjenim domom in družino, ponovno iščete način kako priklicati strast in zaživeti kvalitetno partnersko življenje.

STARŠEM

Ki se ''spopadate'' z izzivi sodobnega starševstva, vzgojnih pristopov ter medsebojnega usklajevanja.

ŠTUDENTOM

Ki vam za uspeh manjka veščina ciljne usmerjenosti ter osredotočanja na to, kar je pomembno in kar vas bo pripeljalo k boljšim rezultatom.

Kamenčki Ravnovesja

Udeleženci so povedali... 

Včasih je dovolj že eno srečanje, da so nadaljnje poti veliko lažje. Vabim vas, da si preberete, kaj so napisali nekateri udeleženci osebnega treninga z mano. Z nekaterimi smo se srečali večkrat, nekateri pa so na enem ali dveh srečanjih Moja ura razrešili trenutne izzive in samostojno zakorakali naprej novim dogodivščinam naproti:

Ko sem prvič slišal za mentorstvo.si so se mi kar zasvetile očke, videl sem priložnost in jo zagrabil! 😊 Že naslednji dan sem kontaktiral približno 15 mentorjev in trenutno imam tri mentorje, vendar pa sva prav z Darjo najbolj konsitentna!  Vsak mesec se sestaneva za uro do dve, kjer si v sproščenem duhu izmenjava vse ključne informacije, napredke, težave, zgodbe, nasvete in še in še 😊. Najin način komuniciranja je zelo zanimiv in mi resnično ustreza. Darja je mojstrica aktivnega poslušanja in prefinjenega spraševanja! Vsako vprašanje katerega mi zastavi dobesedno izvleče iz mene nov koristen odgovor, ki mi pomaga do samo spoznanja in nadaljnje usmeritve. Sem trdnega prepričanja, da vsi odgovori že ležijo v nas samih, je pa zato potrebno imeti ob sebi človeka, ki ima znanje, izkušnje in pa dobro srce. 😊 Darja, iskreno HVALA!  Marjan R.

Reference

Coaching z Darjo je učinkovita metoda za dosego ciljev. Darja je kot vodnica z lučjo, ki me vodi skozi temen tunel, ki se včasih zdi brez izhoda. Takrat mi pokaže možne smeri za rešitev in stvari se takoj zdijo bolj jasne. Najpomembnejša stvar, ki je jo je naučila je, da se za vsako željo najde pot in ta pot se doseže z vztrajnimi majhnimi korakci. Nenazadnje je Darja več kot samo vodnica, predvsem je moja prijateljica z velikim srcem odprtim za težave drugih. Mojca D.

Z Darjo sva se spoznali v podjetniškem programu. Začeli sva redno sodelovati in preizkusila sem njeno metodo coachinga. Konzultacije, naloge, nasveti in njena poročila so me po številnih letih prebudili in pripeljali tja, kamor sem že dolgo želela, toda nisem poznala smeri. Z njeno pomočjo sem razvila uspešne, pozitivne in spodbudne vzorce, ki so me pripeljali do številnih priložnosti. S pomočjo slednjih sem začela uresničevati svoje dolgoletne želje in končno sledim svoji viziji. Vsak dan sem ti hvaležna za trud in spodbudo. Nekaj pa le obžalujem... Da se nisva srečali že prej. Hvala ti,  Nika D.H.

bottom of page